A Kulturális Örökség Napjai keretein belül idén ősszel is megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt városképünk és országimázsunk ma is meghatározó eleme, az 1885 és 1902 között épült Országház. Az Országgyűlés Hivatalának dolgozói szeretettel várnak minden látogatót a 2018. szeptember 15-16-án megrendezésre kerülő programokra. A kulturális örökség európai évében a megosztás művészete a központi téma, így az egykor és napjainkban itt dolgozók örökségmegőrző tevékenységének bemutatására nagy figyelmet szentelünk.


Rendezvényeink ingyenesek, de a sétákon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A csoportok létszáma korlátozott, ezzel kívánjuk az igényes, egyénre szabott idegenvezetést biztosítani.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy hivatalos esemény miatt az Országház látogatását korlátozhatjuk, igény esetén egyes sétákat törölhetünk.

A Kulturális Örökség Napjain vezetett sétáink magyar nyelvűek, azok kivételével, amelyeknél fel van tüntetve az „English guided tour”.

 

Mozgássérült látogatóink számára az épületben való közlekedéshez liftet tudunk biztosítani − ilyen igényüket, kérjük, előre jelezzék a +361/441-4479-es telefonszámon.

 

Kibővített Országház-séta Kupolatúra Alagsori séta

Térséta

A díszítőfestészet rejtett világa – távcsöves vezetés az Országházban Könyvtárlátogatás
Múzeumi programok Játékos gyerekvezetés Diák-idegenvezetések

 

Az Országház további, regisztrációt nem igénylő programokkal is várja a kedves érdeklődőket, melyről az egyéb programok menüben tájékozódhatnak.