A Kulturális Örökség Napjai keretein belül idén ősszel is megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt városképünk és országimázsunk ma is meghatározó eleme, az 1885 és 1902 között épült Országház. Az idei évben a Kulturális Örökség Napokhoz a műemlékvédelem és az 1956-os forradalom 60. évfordulója témában kapcsolódik a Kossuth tér és az Országház épülete különleges programjaival.

A magyar törvényhozás ezer éve című kiállításon hét fejezetben, kronologikus sorrendben tárjuk a látogatók elé a magyar parlamentarizmus gyökereit, kialakulását és fejlődését egészen a rendszerváltásig. A látogatás nem regisztrációhoz kötött, a tárlat egyénileg is megtekinthető.

Az Országgyűlés Hivatalának dolgozói szeretettel várnak minden látogatót a 2016. szeptember 17-18-án megrendezésre kerülő programokra.


Rendezvényeink ingyenesek, de a sétákon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A csoportok létszáma korlátozott, ezzel kívánjuk az igényes, egyénre szabott idegenvezetést biztosítani.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy hivatalos esemény miatt az Országház látogatását korlátozhatjuk, igény esetén egyes sétákat törölhetünk.

A Kulturális Örökség Napjain vezetett sétáink magyar nyelvűek, azok kivételével, amelyeknél fel van tüntetve az „English guided tour”.

 

Mozgássérült látogatóink számára az épületben való közlekedéshez liftet tudunk biztosítani − ilyen igényüket, kérjük, előre jelezzék a +361/441-4479-es telefonszámon.

 

Kibővített Országház-séta Kupolatúra Alagsori séta

Térséta

Falfestészeti séta Könyvtárlátogatás
Múzeumi tárlatvezetés Játékos gyerekvezetés Vörösterror az Országházban séta

 

Az Országház további, regisztrációt nem igénylő programokkal is várja a kedves érdeklődőket, melyről az egyéb programok menüben tájékozódhatnak.